NOUTATI

PROIECT EDUCATIONAL JUDETEAN :
,, DIN CUFARUL BUNICII ,,
( CONCURS , SIMPOZION , FESTIVAL - TRADITIILE SI OBICEIURILE DE IARNA ALE ROMANILOR )

PROIECT EDUCATIONAL :
,, SA NU LASAM EDUCATIA SA IA VACANTA ! ,,
(1 iulie - 31 august 2014 )

Proiect Şcoala te face OM!

PROIECT EDUCATIONAL
,, NU VIOLENTA , CI SCOALA MA FACE MARE ,

Proiect Şcoala te face OM!
Proiect Şcoala te face OM!

http://www.cjvs.eu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=587

Proiect Şcoala te face OM!luni, 9 februarie 2015

INSCRIEREA IN INVATAMANTUL PRIMAR

"Am trimis, vineri, la Monitorul Oficial, ordinul privind înscrierea în învăţământul primar. Pregătirile pentru înscrierea în pregătitoare prima etapă încep în 16 februarie, iar pentru a doua etapă în 23 martie", a declarat, luni, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei, Mihai Sorin Câmpeanu.
Astfel, în 16 februarie, vor fi afişate, la fiecare unitate de învăţământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, şi pe site-ul inspectoratului şcolar, circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate. Tot atunci vor fi afişate: programul de completare a cererilor tip de înscriere, programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitată de părinţi, informaţiile care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare şi criteriile de departajare elaborate de fiecare şcoală.
Între 16 şi 27 februarie, vor fi organizate în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţă care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2015 - 2016, în învăţământul primar.
În perioada 18 - 26 februarie, va fi organizată în şcoli Ziua porţilor deschise, în care părinţii şi copiii pot vizita spaţiile dedicate activităţilor claselor pregătitoare şi pot purta discuţii cu personalul unităţii de învăţământ.
Între 23 februarie şi 13 martie, vor fi completate de părinţi, online sau la unitatea de învăţământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere.
Pe 20 - 21 martie vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.
Procedura de repartizare în cea de-a doua etapă
Locurile rămase libere, după prima etapă, şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie. Cererile de înscriere, în această etapă, vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 24 martie - 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscrişi, în clasa pregătitoare, vor fi afişate pe 10 aprilie.
Cererile părinţilor care nu au reuşit să îşi înscrie copiii în niciuna din etape sau orice altă problemă apărută în procesul de înscriere vor fi înaintate inspectoratului şcolar şi soluţionate în perioada 14 - 17 aprilie.
Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 - 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/inscrierea-in-clasa-pregatitoare-si-clasa-i-decalata-cu-o-saptamana_1628192.html#ixzz3RHEnjJeN 
Follow us: @realitatea on Twitter

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu