NOUTATI

PROIECT EDUCATIONAL JUDETEAN :
,, DIN CUFARUL BUNICII ,,
( CONCURS , SIMPOZION , FESTIVAL - TRADITII TUTOVENE DE IARNA

PROIECT EDUCATIONAL :
,, SA NU LASAM EDUCATIA SA IA VACANTA ! ,,
(1 iulie - 31 august 2014 )

Proiect Şcoala te face OM!

PROIECT EDUCATIONAL
,, NU VIOLENTA , CI SCOALA MA FACE MARE ,

Proiect Şcoala te face OM!
Proiect Şcoala te face OM!

http://www.cjvs.eu/modules.php?name=Content&pa=showpage&pid=587

Proiect Şcoala te face OM!vineri, 19 februarie 2016

Calendarul înscrierii în clasa pregătitoare - Anul şcolar 2016-2017

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare, în cadrul învăţământului primar, pentru anul şcolar 2016-2017, va începe la finele lunii februarie, după cum reiese dintr-un act normativ publicat astăzi în Monitorul Oficial. La fel ca în ultimii ani, înscrierea se va face în două etape.

Ordinul Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS) nr. 3158/2016 privind aprobarea Calendarului şi a Metodologiei de înscriere a copiilor în învăţământul primar pentru anul şcolar 2016-2017 a apărut astăzi în Monitorul Oficial, Partea I, nr. 132 şi deja a intrat în vigoare.

Înscrierea copiilor în clasa pregătitoare se va realiza, potrivit documentului, în perioada 29 februarie – 18 martie (în cadrul primei etape) şi în perioada 30 martie – 8 aprilie (în cadrul etapei a doua).

Iată care sunt cele mai importante date din calendarul înscrierii în învăţământul primar:
  • 22 februarie: afişarea circumscripţiilor şcolare, a numărului de clase pregătitoare alocate de fiecare unitate de învăţământ, a programului de completare a cererilor de înscriere, a programului de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor (în cazurile în care este necesară) şi a şcolilor în care se va desfăşura aceasta;
  • 24 februarie – 3 martie: organizarea unei zile a porţilor deschise în fiecare şcoală cu clase pregătitoare;
  • 23 februarie – 17 martie: realizarea evaluării dezvoltării psihosomatice şi comunicarea rezultatelor;
  • 29 februarie – 18 martie: completarea şi validarea cererilor de înscriere în clasa pregătitoare (prima etapă);
  • 25-26 martie: afişarea candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a copiilor neînscrişi după prima etapă;
  • 30 martie – 8 aprilie: depunerea şi validarea cererii de înscriere în clasa pregătitoare la şcoala de pe prima poziţie dintre cele trei opţiuni exprimate de părinţi (etapa a doua);
  • 15 aprilie: afişarea listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregătitoare;
  • 19-22 aprilie: centralizarea şi soluţionarea de către inspectoratele şcolare a cererilor pentru copiii neînscrişi încă în şcoli.
Notă: Potrivit Legii educaţiei, învăţământul primar este format din clasa pregătitoare şi clasele I-IV.

Ce copii vor putea fi înscrişi în clasa pregătitoare

Înscrierea în învăţământul primar, în clasa pregătitoare, este obligatorie pentru copiii care împlinesc vârsta de şase ani înainte de 31 august, se arată în metodologia amintită.
În cazul copiilor care împlinesc această vârstă în perioada 1 septembrie – 31 decembrie(sau chiar după aceasta), înscrierea în clasa pregătitoare se poate face numai dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare. Acest lucru se face la solicitarea scrisă a părinţilor.
Dacă nu optează pentru clasa pregătitoare sau dacă evaluarea dezvoltării psihosomatice este negativă, părinţii copiilor care împlinesc şase ani între 1 septembrie şi 31 decembrie (sau chiar după) îi vor înscrie pe aceştia la grădiniţă, în grupa mare.

                                                                            sursa : http://revistablogurilor.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu